Fortælling fra en Ligasejler

Årets Danmarksmesterskab for sejlklubber, Sejlsportsligaen, er netop vel overstået. Finalen blev sejlet i Skovshoved i den forgangne weekend, hvor vi havde David Corneliussen, Martin Bach Larsen, Rasmus Winston Rasmussen og undertegnede i kamp som klubbens udvalgte hold. Holdleder Frederik Wedel-Heinen var på pletten alle 3 dage (fredag – søndag) for at støtte holdet og deltage som official ved stævnet. Der mødte i øvrigt en del Lynæs-sejlere og andre tilhængere op på kajen for at heppe, hvilket var en god støtte. Resultatet af stævnet blev årets bedste med en 6. plads – dermed altså en plads i Final 6, hvor de 6 bedste hold får lov at sejle 3 sejladser mod hinanden til sidst. Resultatet var enormt vigtigt for klubbens videre deltagelse i Sejlsportsligaen da vi inden stævnet i Skovshoved var placeret som nummer 15 og dermed lå til nedrykning. 2 klubber skulle overhales i det samlede regnskab for at blive i 1. division, og det lykkedes plus lidt til, da vi ender som nummer 11 for sæsonen i DM-regnskabet. Igen i 2017 vil klubben altså have mulighed for at vise sig frem blandt landets bedste ved Sejlsportsligaens stævner.

Sæsonen i år har budt på både opture og nedture for klubbens deltagelse. Vi startede med en sidsteplads i det første stævne i Lundeborg i foråret og havde derfra en kamp med at få etableret et hold med nok erfaring til at sikre pladsen i 1. division. Vi har mange dygtige sejlere i klubben – mange af dem ser vi på banen om onsdagen til den ugentlige aftensejlads, men vi må også sande, at niveauet i Sejlsportsligaen er ekstremt højt. Deltagerne fra de andre klubber er en perlerække af Danmarksmestre, Europamestre og Verdensmestre fra forskellige klasser i sejlsporten – flere endda med Olympiske deltagelser og medaljer på CV’et. En sidsteplads ved et enkelt stævne er altså ikke udtryk for, at vi har sendt dårlige sejlere, men blot at vi har måttet se os overmatchet når vi kommer i selskab med medaljevindere fra OL. Tilgengæld kan vi med stolthed sige, at en 6. plads i det afsluttende stævne er væsentligt bedre, end hvad klubbens størrelse signalerer.

Hvordan har Sejlsportsligaen så påvirket vores klub?

Jeg er ikke i tvivl om, at den har bragt nogle medlemmer i klubben tættere sammen. Igennem de 2 sæsoner vi har deltaget, har vel nok omkring 20-25 kapsejlads interesserede sejlere deltaget i forskellige aktiviteter fra ligastævner over træning til udtagelser, møder og andet. Flere har meldt sig ind i vores klub med det håb, at de kunne komme til at deltage i ligaen for vores hold. Et godt eksempel er Martin Bach Larsen fra Køge, der som 22årig har deltaget i alle 4 stævner i 2016 for vores fælles klub og bragt sin erfaring og viden med. Han har iøvrigt deltaget i alle 4 stævner sammen med David Corneliussen (også 22 år), der er opvokset her i vores egen klub, men vel nok er den eneste fra sin årgang der stadig er tilbage som medlem. David har været med fra starten i vores ligadeltagelse da vi sejlede kvalifikationen i Svanemøllen for 2 år siden og har vokset med rollen som forreste mand i båden. David har over de seneste 2 år udviklet en fantastisk fornemmelse for båden, trim, manøvre, vindretninger, vindpust og et overblik over de nærliggende konkurrenter der gør ham til et omdrejningspunkt på holdet – en viden som David kan tage med sig og blive et værdsat og værdifuldt medlem på enhver kapsejladsbåd landet – eller verden – over.

Hvis vi skal have forhåbning om at løfte niveauet for vores ligasejlere, og måske have mulighed for at lokke lidt flere sejlere fra David og Martins årgang, og fra de årgange der er på vej, så er jeg ikke i tvivl om, at vi skal have moderniseret de tilbud, vi har til klubbens medlemmer. Der er i øjeblikket en gruppe i klubben – jeg selv inkluderet – der har drømme om at skaffe penge til nogle nye både med lidt mere sporty præg, f.eks. J-70, der bliver brugt i Sejlsportsligaen. Det er mange penge vi taler om, før vi kommer i mål, men indtil videre er der startet en indsamling, og jeg ved at der bliver puslet med forskellige andre tiltag, der kan være med til at bringe os tættere på målet og drømmen. Jeg håber I alle vil være med til at støtte op omkring projektet – både hvad angår videre deltagelse i Sejlsportsligaen, men også med at finde de nødvendige midler for at få moderniseret vores klub.

 

Med sejlerhilsen

Sofus Pedersen

Print Friendly, PDF & Email
Del dette: