Lynæs Junior Sejler

Velkommen til Juniorsektionen

I Lynæs Sejl- og Kajakklub er man junior- og ungdomssejler fra man er 8 til 25 år.

 

Juniorsektionens væsentligste opgave er, at lade vores juniorer opleve glæden ved at færdes på vandet.

– Det gælder uanset om man vil sejle kapsejlads, tursejlads, sejle alene eller sammen med andre.

Se praktiske informationer længere nede på siden.

 

Lynæs Sejl- og Kajakklub er af Dansk Sejlunion certificeret som ungdomsvenlig sejlklub.

 

 

Vores grundlæggende værdier er godt sømandskab,  sikkerhed, fællesskab

 

                 og så skal det være sjovt!

Vi har fokus på at udfordre vores medlemmer og give dem muligheder for at udvikle sig i trygge rammer

Vi lægger vægt på at skabe holdning som ansvar, fællesskab, pligter m.m.

Vi ønsker at vores juniorer opnår et højt fagligt niveau, både hvad angår viden og færdigheder

Undervisningen tager udgangspunkt i Dansk Sejlunions Diplomsejlerskole. I sejlsæsonen sejles der så meget tiden og vejret tillader. Om vinteren undervises der i teori

– men der bliver også tid til hygge og socialt samvær.

Ind imellem har vi camps, stævner, udflugter, og andre arrangementer.

Klik her for billeder fra Juniorsektionens dagligdag og særlige begivenheder

Vores “flåde” består p.t. af 10 optimistjoller, tre terajoller, en 405-jolle , en Feva-jolle og en Yngling. Dertil to RIB-både, der bruges som følgebåde under træning.

Se praktiske oplysninger længere nede på siden

Følg juniorsektionen på Facebookgruppen: “Lynæs junior sejler(NB! Kræver medlemskab af gruppen. Medlemskab tildeles aktive juniorsejler og deres familie efter ansøgning).

Samarbejde med skoler: Juniorsektionen samarbejder med de lokale skoler omkring faglige forløb. Disse afvikles normalt i juni og august. Klik her for videoer fra forløbene i 2020 og 2021.

 

Aktuelt

Efterår.

Vi nærmer os afslutningen på sejlsæsonen.

Torsdag den 30. september er sidste dag med aftensejlads. Derefter kan vi tilbyde sejlads i weekenden, i det omfang, der er interesse for det.

Den 7. november rigger vi af og pakker udstyret sammen for vinteren.

Derefter er er teoriundervisning m.m. herunder besøg i svømmehallen med svømmeprøve og træning i opretning af kæntret jolle

 

 

 

 

Ny Feva-jolle.

 

Takket være en bevilling fra DGI/DIF, er vi nu i stand til at efterkomme ønsker om at sejle to og to sammen.

En Feva-jolle kan bedst beskrives som en topersoners udgave af en Tera-jolle. Den er velegnet til begyndere, men der afvikles også kapsejladser, specifikt for Feva-joller. Derfor kan den også bruges af de mere øvede, og det er et godt ”næste skridt”, når man er ved at vokse ud af optimistjollen.

Jollen er ankommet, og blev afprøvet på en kølig og blæsende efterårsdag, med en af klubbens kyndige instruktører ved roret og et par ihærdige juniorer. Der skal nok blive rift om den, i den kommende sæson.

        

Så kom de nye optimistjoller!

Nye optimistjoller til den daglige træning.

Jollerne er fremstillet på omtrent samme måde som vores Tera-joller, hvilket vil sige, at de stort set er umulige at ødelægge og næsten vedligeholdelsesfrie. Riggen er også lidt enklere end på de ”rigtige” optimistjoller.

De nye joller sejler som de klassiske optimistjoller, men kan ikke bruges til konkurrence. Derfor vil det fortrinsvis være de ”nye”, der kommer til at sejle i dem, hvorimod de juniorer, der snart skal ud til konkurrencer, vil træne i de andre joller.

Jollerne er anskaffet takket være bevillinger fra Halsnæs Kommunes Visionspulje og Friluftsrådet. Bevillingerne er opnået på grundlag af en aftale med Skolen ved Havet og Halsnæs Lilleskole, om samarbejde omkring undervisning i og omkring klubben.

Baggrunden for bevillingen fra Friluftsrådet er et initiativ, skabt af Corona-situationen, der sigter på at flytte undervisningen ud af klasseværelserne. Vi har allerede afprøvet det med Skolen ved Havet, og nu føjer vi endnu en skole til dette samarbejde.

Konkret betyder det, at vi får besøg af klasser fra de to skoler, måske allerede i juni, men især i august, hvor der vil være undervisning i klubhuset, på terrassen, på bro 13 og på pontonbroen. Det vil ske på hverdage i intervallet fra kl. 08:00 til omkring kl. 14:00.

 

Alt det praktiske:

Kontakt: For spørgsmål og tilmelding, kontakt Juniorudvalgets formand, Bent Bennedsen, på junior@lynaes.dk eller mobil 4058 6532.

Introduktion: Man kan starte på et hvilket som helst tidspunkt på året. Er det om vinteren vil man følge teoriundervisningen.

Starter man i sejlsæsonen, vil man gennemgå et introduktionsforløb, tilpasset ens eventuelle tidligere erfaringer. Det vil bestå af lidt teori, og efterfølgende introduktion til sejlads, med instruktør, i en af klubbens små kølbåde .

Derefter kan man fortsætte med optimistjolle, eller eventuelt terajolle

Vi har også en to-personers 405-jolle til de mere øvede.

Indmeldelse: Foregår via klubbens hjemmeside. Klik på ”Bliv medlem” og følg instruktionerne for tilmelding via klubmodul.

Kontingent: Kontingent m.m. fremgår af klubben hjemmeside under ”Bliv medlem – Kontingent og andre takster”. Det er gratis at følge undervisningen i Juniorsektionen, men der opkræves et gebyr for at benytte klubbens materiel, p.t. 500 Kr. pr. år. Dog er det gratis den første sæson.

Udstyr: Klubben råder over et antal våddragter, som kan lånes, men de er generelt meget små. Ligeledes kan vi stille redningsvest til rådighed. Det er en god ide at vente med det store indkøb, til man har set, at interessen for sejlads er vedholdende.

I sæsonen sejles der to aftener om ugen, for tiden mandage og torsdage. Som udgangspunkt melder man sig til at sejle den ene af aftenerne.

Læs mere om:

Sikkerhed

Forældrepolitik

Juniorudvalget

Lån af materiel

       Reservation af RIB-både

Print Friendly, PDF & Email
Del dette: