Årets sidste klubtur 2015 en succes!

Klubturen i sidste weekend i september blev en god tur for de 7 deltagende både, selv om der var lidt frisk vind fra SSV.

På skippermødet, lørdag morgen, var der en lille opstrammer til alle, der havde behovet, hvorefter vi besluttede at ændre lidt i dagens program, da vindretningen ikke indbød til ankring ved Kongsøre. Vi sejlede i stedet direkte til Nykøbing i herlig frisk luft, uden regn, med udsigt til de store flokke ederfugle. De fleste nåede i havn inden et par regnbyger kom hen over. Rimeligt, at regnen stort set kun ramte udvalgsformanden, som kom sidst til havnen. Han måtte en tur i tørretumbleren, inden han kunne deltage i mere. – Efter en hårdt tiltrængt frokost, oven på den lange tur, mødtes alle i VICTORIA M (ufatteligt, hvad sådan en dame kan rumme!) til stormøde for i plenum at aftale det videre forløb. Efter lidt forhandlinger, hvor Maria og Hans Kurt tog sig af at hælde lidt forfriskende på de udmattede besætningsmedlemmer, enedes vi om straks at drage til Anneberg Museet for at se på stedet, på den meget interessante udstilling af glasperler, og på anvendelsen af dem i hele verden. Lige fra Grønland til Afganistan, Kina, sydlige Afrika og andre egne af kuglen. Utroligt broderi med knappenålshovedstore (hedder det store??) perler. Valnøddestore, mange hundrede år gamle fra Indonesien, og meget andet. Udstillingen af lommelærker fik også stor opmærksomhed fra turdeltagerne

Turudvalget havde sørget for at låne Nykøbing Sj. Sejlklub’s flotte klubhus med tilhørende grill, så vi kunne hygge os der om aftenen, ind til den strabadserende dag krævede søvn til det sejlende folk. Aftenens overraskelse var en stor stabel pandekager, bagt af Nina. Ganske vist uden is, men tydeligvis bagt med følelse. Rigtigt formandshåndværk! Der var nogen diskussion om, hvorvidt de var bagt i tigersmør, men i hvert fald var de gode!

Søndag startede vi, i flot solskin, af sted på cykler kl. 10 mod Hovvig, som de færreste af deltagerne havde besøgt før. Det er et af Danmarks flotteste naturreservater med rigtig mange vandfugle. Alle var anbefalet at medbringe kikkert, så vi kunne se lidt på fjerkræene. Undertegnede medbragte også et teleskop, så man kunne komme til at se fuglene rigtig tæt på. Dagens scoop var utvivlsomt, at samme person havde aftalt med en havørn om at tage plads i toppen af et træ ved skarvkolonien. At se lidt på den i teleskopet var for de fleste en speciel oplevelse. Fugletårnet blev også besøgt. Utroligt flot, stort, egetræsarbejde, med en fantastisk udsigt, men desværre uden indlagt varme, så klimaet på toppen var noget køligt i den stride vind.

Vel tilbage, uden punkteringer, var det tid til frokost, lidt bakstørn i klubhuset, og så ellers hjemsejlads i stadig frisk vind fra SV.

Efter alt for mange år uden klubture fik vi på seneste generalforsamling etableret et udvalg, som nu er barslet med 2 ture i år. Den første blev saboteret af vejret, mens den sidste blev omtalt som en rigtig god tur. Flere fortalte også, at tidspunktet på sæsonen, sidste weekend i september, var godt. De var ikke kommet af sted i det lidt kedelige vejr lørdag, hvis ikke det havde været fordi der var klubtur. Så turudvalget har her haft held med at få flere ud på vandet. Som deltager håber jeg, de ikke er kørt trætte endnu (både udvalg og turdeltagere), men vil komme igen i 2013.

HAVGASSEN

Ingeborg og Henrik

Print Friendly, PDF & Email
Del dette: