”Lys-og lygteturen” med Sejlerskolen den 31.8-1.9 2018 (også kaldet Natsejladsen)

En dejlig natsejlads blev indledt i klubhuset med fælles fredagsgrill og hygge, i selskab med flere af klubbens øvrige medlemmer. Som ”de nye” og unge (på 48 år) blev vi varmt modtaget og vi følte os meget velkomne.

Efter maden blev der afholdt skippermøde, kursen blev sat, hvorefter vi fordelte os i to både med hver 2 elever og en instruktør. Afgang fra Lynæs kl. 20.30 – kurs mod Holbæk Marina.

Overskyet var himlen og vinden måtte vi tænke os til, så jern-genuaen blev sat og vi tøffede roligt afsted. Det betød dog ikke så meget, for formålet med turen var jo at få indblik i at navigere om natten og fornemme stemningen på havet, når mørket har sænket sig.

Efterhånden trængte stjernerne sig på, og sammen med vores lommelygter, gik underholdningen på at spejde efter bøjer og andre pejlemærker og for alvor få lært de grønne og røde farver at kende.

En kop kaffe og et stykke chokolade blev der dog også tid til…

Kl. 00.10 ankom vi til Holbæk Marina –en ganske underholdende oplevelse og ”tryg” landing med en natteblind instruktør, som lod gjalde ud over havnen at han ikke kunne ”se en skid” og ikke kunne få øje på kajen.

Da begge både var sikkert fortøjet, mødtes vi til fælles natmad i sejlklubbens lokaler, og sammen nød vi de medbragte oste og pølser og et godt glas vin. Og så var det godnat kl. 02.00

Godmorgen kl. 09.00 med fælles morgenmad og kl. 10.45 satte vi kursen mod Lynæs, samme vej retur gennem vest løbet, men nu i dagslys.

Endnu en dejlig sejloplevelse til logbogen! Gennemsnitlig vind på 8 ms, krydssejlads, marsvin på jagt efter springende fisk, og en lille, uofficiel kapsejlads mod sejlerkollegaer fra Frederiksværk

Kampgejsten blev holdt oppe af en fyldt kasse med slik.

Det så umiddelbart ud som om vi var på taberkurs, bl.a. ødelagt af instruktørens (Pers) inkompetente omgang med rat-sejlads! Heldigvis for os blev vores konkurrent dømt ude, da han sejlede ind i skydeterrænet, og blev passet op af militærets ”dommerbåd” J

Vi ankom til Lynæs kl. 14.00, og så blev turen evalueret over fælles frokost og en håndbajer i cockpittet på Blueberry. Der blev taget afsked med løfte om gentagelse af succesen.

Tak for lån af de to familier som stillede de to instruktører, Per og Peter, til rådighed. Det er værdsat.

Og tak til jer, Per og Peter, for at give os novicer en dejlig sejleroplevelse.

Også en stor tak til Holbæk Sejlklub for venlig modtagelse af formand Ole Poulsen, og tak for lån af jeres dejlige lokaler. Det bliver ikke sidste gang, og vi vil gerne benytte lejligheden til at gengælde jeres gæstfrihed og invitere jer på besøg hos os i Lynæs.

Mange sejlerhilsner fra

Tonni og Yasmin

JP og Laila

Print Friendly, PDF & Email
Del dette: