En lille beretning fra Sejlsport liga-stævnet i Kerteminde

Ligastævne 16-17. maj 2018 i Kerteminde.

Så har Sejlklubben Lynæs deltaget i det andet af fire stævne i Sejlsportsligaen, denne gang I Kerteminde og Kerteminde Sejlklub havde noget at leve op til, efter første stævne i Frederikshavn, hvor der var sørget for billig overnatning og sol i stride strømme.

Op til dette stævne har vi haft bedre muligheder for træning, idet KDY har været venlig at låne os deres J/70 to tirsdage lige op til stævnet i Kerteminde. Det har givet os meget som besætning og gjort vores bådhåndtering skarpere. Især Oscar og Nuka var fantastiske de to tirsdage i Skovshoved. Manøvrerne sad lige i skabet, stemningen om bord har været rigtig god og sparring af hinanden har fungeret eksemplarisk.

Besætningen var sat af David C. og bestod af David C., Stephan Bruun-Nielsen, Oscar Biering, Nuka Hansen og David I. Årsagen til at vi ville deltage fem personer, var at David C. kunne risikere at skulle hjem, midt i stævnet. I stedet for meldte Oscar desværre fra, så vi var kun fire der kørte til Kerteminde lørdag morgen.

Stævnet i Kerteminde var et to-dagsstævne, derfor kørte vi først til Kerteminde lørdag kl. 06:30, så vi kunne være klar til åbningen og skippermødet kl. 09:00. Vejrudsigten sagde 4-8 m/s og fint vejr, det havde vejret desværre ikke fået at vide. Fra midt på dagen drev byger ind over banen og der kom nogle temmelig kraftige stød ned over banen, sidst på eftermiddagen kom regnen også for alvor.

Vi skulle sejle første gang i race 2 og kom fint afsted i let luft. Taktikken blev styret af Stephan og planen var at holde os ude af problemer, så vi kunne sejle frit. Vendingerne og genakker sejladsen kørt som det skulle, det var dejligt at få bekræftet. Vi sad over i 3 sejladser, i alt ca. 1 time og startede igen i race 6. Igen startede vores sejlads godt, og vi fik lov til at sejle som vi ville. I sejladsens første genakker sæt kom Nuka desværre til skade med hånden, men forsatte med bomninger og nedtagning hele banen rundt, godt nok med en del lyd på. I sidste drop måtte han give, nu gjorde det for ondt og måtte sejles i land til check, senere sendte vi ham på hospitalet. Diagnose en kraftig forstuvning i hånden.

Nu var vi en besætning på 3 og fik sejladsforbud, indtil vi var 4 igen. Nu gik jagten på en ny mand, der skulle være fra Lynæs. Vi kunne simpelthen ikke finde nogen, der kunne rykke hurtigt ud ØV FOR F…., hvor var vi ærgerlig. Vi havde faktisk troen på at kunne gøre noget bedre.

Vi blev støttet af flere klubber, der ville tillade os at sejle 3 personer eller få en lokal med i båden – Tak for den opbakning, især KDY talte vores sag – mange tak for opbakningen.

Søndag havde vi fået en mand mere og vi skulle heldigvis starte i dagens første sejlads, så vi havde ca. 20 minutter til at vise den nye mand til rette. Første sejlads var i ca. 5 m/s fra SV, perfekt for os, til gengæld rummede og skrallede vinden i et væk og mange havde svært ved at læse vandspringene.

Vi fik 5 sejladser søndag med godt tryk i genakkeren, en sjov lang planetur og en enkelt kæntring.

Stævnet er vi ikke tilfreds med, vi er sikker på at kunne have gjort det meget bedre, men ellers sejrsikker Frederikshavn kunne heller ikke få deres sejlads til at flyde, til gengæld havde KDY et fantastisk stævne, med ene prikker i 11 sejladser, hvilket historisk.

Vi må op på hesten igen, næste stævne er i Skovshoved og der skal vi også have en RIB+fører med, så har i lyst til at se flot sejlads i hyggeligt selskab, så henvend jer straks til David Corneliussen, jo før jo bedre.

 

Med venlig hilsen
David C., Stephan, Nuka og David I.

Print Friendly, PDF & Email
Del dette: